Emma Nyomában Könyvajánló - Steena Holmes

Vakon megbízva

Milyen messze képes elmenni az emberi lélek, hogy ne haljon meg a remény? Hogyan lehet képes valaki őszinte szívvel hozzáállni valamihez, amelynek bekövetkezésére alig van esélyt? Milyen mértékű intenzitással küzdünk, ha meglátunk egyetlen egy reménysugarat?

Ezek azok a dolgok, alapfelvetések, a lehető leginkább kulcskérdései Steena Holmes Emma nyomában című könyvének. A mai világ leírása:

villám villany emma nyomában

A mai fájdalmakkal teli és negatív ingerekkel teletűzdelt világban rengeteg olyan történéssel kell szembesülnie az embernek, amelyeket nagyon nehezen él meg és fogad el. Az átlagember mindennapi küzdelmeinek, vergődésének elviselhetetlensége elengedhetetlen velejárója a premodern életvitelnek. Ahhoz azonban egyetlen szülő sem lehet hozzászokva, hogy elveszítse saját gyermekét.

Steena Holmes karakterének, Megannek bizony ezzel kell szembesülnie, úgy, mint a köddé vált kislány édesapjának és testvéreinek egyaránt.

Megan, a kislánya harmadik születésnapja óta élő halottként létezik a világban, nyughatatlan elméjét két keserves éve nem képes lazítani, kikapcsolni. Bármerre megy az utcán, ha szőke hajat vesz észre, az arcot Emmáénak tulajdonítja, minden egyes apró dologban őt véli megtalálni. Ez a keserűen fájó mementó egészen egyszerűen nem talál kiutat Megan hétköznapi gondolataiból, amely teljes mértékben felfedezhető és érthető. Még két esztendő, de még egy élet is kevés lenne enyhíteni a fájdalmat, amelyet egy szeretett személyünk elvesztése okoz, pláne, ha történetesen a saját gyermekünkről van szó. A könyv főszereplőjének egy rémálommal kell együtt élnie.

A regény fájdalmas mivoltát az sem könnyíti meg, hogy Megannek és a családnak szembe kell néznie azzal a vak, fájdalmat gerjesztő reménnyel, amely ráadásul nagyon haloványan pislákol. A kislányról sajnos nem lehet tudni, hogy életben van-e még. Az egész család egyetlen reménye, a becsukott szemmel való teljes hit. A könyv eleje alapvetően két szálon fut, hiszen az olvasó képzelőereje elé tárul egy másik színpad is.

Jack és Dottie a kapuzárási pánikon rég túl lévő idősebb, unokájuknak élő pár, ám valami érezhetően sántít Jack szerint. Jack úgy véli, hogy partnere valamit elhallgat előle.

A történet startvonala egy városi összejövetelhez köthető, amikor Megan egy fényképet készít Jack és Dottie unokájáról, majd rögeszméjévé válik, hogy ő nem más, mint az elveszett gyermeke, Emma. Ezután a fonódó konfliktusok olyan mellékereket vájnak a két család életébe, mely könnyedén tönkretehet több ember életét is. A feltevés már csak az, vajon Hamisak, vagy valódiak-e az anyai intuíciók, megérzések.

Gázszerelő Partner Budapesten

gázszerelő budapest mely segít gázszerelői problémák ellen.

darázsirtás partner

 

Darázsirtás országosan.