Michael Moritz és Alex Ferguson: Vezetés Könyvajánló

Könyvajánló: Alex Ferguson & Michael Moritz

Vezetés

2015

A győzelem elsajátítható

Nehéz feladat ezt összefoglalni, hogy kicsoda Sir Alexander Chapman Ferguson. Ha meg kellene próbálkozni vele, az csak magas jelzők használatával tehető meg. Apa, férj, futballedző, vezér, a született zseni vezető. A lehető leginkább igaz állítás Sir Alex kapcsán, hogy egy győztes alkat.

Az edző pályafutása során temérdek trófeát nyert, a legemlékezetesebb éveit (27 évet) a Manchester Unitednél töltötte. Összesen 38 trófeát nyert a vörös ördögökkel, így Sir Alex a világ valaha volt legsikeresebb edzőjének számít mind a mai napig.

Alex Ferguson és Michael Moritz: Vezetés

keresőoptimalizálás: alex ferguson és michael moritz vezetés

A Vezetés (angolul: Leading) kötelező mű mindazoknak, akiket vonz a hatalom ártalmatlan gyakorlásának művészete. Egészen a stresszhelyzetektől szükséges rosszakig, kudarcoktól csúcsig minden vezetési aspektus megtalálható a könyv olvasása közben, amellyel szembesülni kell egy döntéshozónak, egy vezérnek, egy hatalmas szervezet fejének.

Az eleje soha sem könnyű. Ez a mondás igaz az élet minden egyes részterületére is egyetemlegesen. A Manchester United vezetőedzője sokat tudna mesélni erről az alapigazságról. Karrierje a skót Aberdeennél töltött évek és a Kupagyőztesek Európa-kupája győzelem után kemény manchesteri évekbe folyt át. Az elejére főleg a trófeák elmaradása volt a jellemző. Ferguson élt a vezetőségtől kapott bizalommal és azzal az idővel amíg nyugodtan építhette fel saját elképzelései szerint a csapatát. egy olyan csapatot amelyben hosszú távon látott ütőképes gárdát. Az ebbe fektetett bizalom idővel megtérült, és a kezdeti kudarcok és nehézségek, valamint a lassú víz partot mos elve alapján Ferguson vért izzadva építette fel azt a klubot, amely már az egyik legdrágább márkanévvé és a futballtörténelem meghatározó alappillérévé vált, a Manchester Unitedet.

Ezen könyv hasznos információi sokkal inkább alkotnak egy kézikönyv szerű koherens egészet, mintsem rövid történeteket. Lényeges, hogy az olvasó képes legyen elvonatkoztatni a futball mentén levezetett példázatoktól. A könyvben bemutatott elvek az élet bármely területén hasznosíthatóak lehetnek, legyen szó családi vagy szakmai kérdéskörök boncolgatásáról.

A "Vezetés" szinte minden komoly döntéshelyzetet és irányítói dilemmát lefed, amelyet le lehet a hatalmi, hierarchisztikus viszonyokra bontani. A kezdeti nehézségektől a valakitől való megváláson keresztül, az egyénieskedés csapatmunkává transzformálásán és a kudarc feldolgozásán át, egészen az állapotig, hogy elfogadjuk, győztes vezetőnek születtünk ha törik, ha szakad.

A könyv társszerzője az a Sir Michael Moritz filantróp, akinek szinte a világ összes sikeres premodern vállalkozásában részesedése van. Rajta keresztül jelennek meg Ferguson született győztes gondolatai amelyet egy jó értelemben értendő karrierista fésül össze.

Once you bid farewell to discipline you say goodbye to success” 
 Alex Ferguson, Leading

Rendeld meg a Vezetést még ma a Book24-ről, ha a csúcsok csúcsára akarsz törni, de még nem tudod hogyan kell!

Partner: Szőnyegtisztító Kft.