Aranykönyv 2017: megvannak az idei díjazottak!

Befejeződött az Aranykönyv szavazás, megvannak az idei év nyertesei.

A díjazott kötetek írói megtiszteltetésként élték meg azt, hogy a saját kategóriájukban az első helyen végeztek.

aranykönyv díj 2017

A mostanság olyan tetszetősnek számító gasztronómiai könyvek mezőnyében, többen is közel jártak a végső sikerért folytatott kűzdelemben, ráadásul a versenyben megtalálhatóak voltak a két nagyágyú által megírt könyvek is. A végső stádiumban Gordon Ramsey és Jamie Oliver könyvei is versenyben maradtak. A győzelmet azonban Borbás Marcsi aratta Édes békeidők című könyvével. „A Gasztroangyal közösség, a legjobb közösség” – foglalta össze díjazásának okát Borbás Marcsi.

A gyermekirodalom kategóriában Pásztohy Panka végzett az első helyen, melyet még Ő maga sem nagyon hitt el. Számára a „top 10 is hatalmas meglepetés” volt. A Szeretem a Kiskutyám! témája az állatvédelem, amely jelentős figyelmet kap a modern társadalmakban, hiszen az empátia széles megjelenésének korszakát éljük. Talán senki nem is lepődik meg azon, Pankán kívül, hogy a mű joggal végzett a dobogó legfelső fokán.

Az egyik leginkább fontos alkategóriája az olvasási kultúrának az ismeretterjesztő irodalom. Mindazokon túl, hogy a könyvek elolvasása is hatalmas élményt jelent, a valóságos információkat nem veheti el tőlünk. Mindezek megdolgoztatják elménket, úgy szerezhetünk fontos ismereteket, hogy közben kiválóan szórakozunk. Budai S. Balázs könyvének címétől libabőrös lesz a hátunk, csakúgy, mint azok, akik a hátborzongató történetek szerelmeseiként erre a könyvre adták le voksukat. A reverendás gyilkos története, Kun Pétertől, ridegebb, mint bármely fikció.

Keresőmarketing partner: keresőmarketing Budapest

A szépirodalmi kategóriában a legjobbnak Fábián Janka bizonyult, aki a győzelme után remekül foglalta össze azt, amitől is nagy érdemnek számít az, ha az ember besöpri az aranykönyv elsőséget. „Az a legnagyszerűbb dolog ebben, hogy ezt tényleg az olvasók szavazták meg!” – áradozik Janka arról, hogy mennyire élvezi a közönség idén elnyert tetszését. Fábián Janka felocsúdott a mámorból, hogy saját kategóriájában aranyérmet zsebelhetett be, hiszen ez az első alkalom, hogy az első helyet megszerezte, a TOP 10-ig rendszeresen eljutó írónőnek.

Az ifjúsági kategóriában Leiner Laura Valaholja hozta meg szerzőnőjének az eslő díjat. Laura két kötettel is képviseltette magát az utolsó körben, így matematikailag is jó esélyekkel indult a végső győzelemre, ám a matematika törvényei nélkül is kijelenthető, hogy jó helyre került az első díj. Laura kiválóan érzékelteti, a magyar könnyűzenei kultúrát reprezentáló köteteivel, azt a fajta „megőrülést” és értékítéleti relativizmust, amelyet a kortárs önmegvalósítás magával hordoz hozadékaként.

Lakatos Levente műve vitte a pálmát, a szórakoztató irodalom kategóriájában, méghozzá a Szigor I. kötet A tiltás gyönyöre. Az író pedig gyönyörűen következtetett: „Több ezer szavazat érkezett a könyvre, ez azt jelenti, hogy az emberek olvasnak Magyarországon, tehát van értelme írni.”

Online marketing partner:

online marketing

Aranykönyv 2017 Videó:

 

 

 Kiemelt partner: szőnyegtisztító Kft

Autóalkatrész webáruház

Autóalkatrész webáruház: autóalkatrész okosan

Kisteherautó bérlés

Kisteherautó bérlés: kisteherautó bérlés