csótányirtás és ágyi poloskairtás

Géles csótányirtás megelőzően milyen előkészületekre van szükség?

Ennek a módszernek az alkalmazása során semmiféle megelőző intézkedésre nincs szükség csótányirtáskor, mivel a gélezéses eljárás lényege az, hogy az úgynevezett gél pöttyöket közvetlenül a rovar búvóhelyére juttatjuk el. Tehát ebben az esetben nincs szükség például bútor mozgatásra. Fontos megemlíteni, hogy azonban ezt az eljárást többnyire megfelelő higiéniával rendelkező lakásokban, otthonokban lehet csak alkalmazni, mégpedig azért, mert fontos, hogy a rovar semmilyen más táplálékhoz ne férjen hozzá.

A permetezéses csótányirtás követel- e bármilyen előkészületet?

 

Ez az irtási módszer igényel előkészületet, mivel annak érdekében, hogy a permetszer megfelelően legyen kijuttatva, szükséges a bútorok elmozdítása.

Mely módszer alkalmazása a jobb, a géles, avagy a permetezős eljárás a hatásosabb?

Sajnos ennek a kérdésnek a megválaszolása nehéz, mindkét módszer mellett és ellen is vannak érvek. A géles módszer mondhatni, hogy talán picit kényelmesebb, hisz nem jár macerával, nem szagos, nem kell pakolni alkalmazásakor, viszont ha a gél pöttyökön túl más táplálékhoz is hozzájutnak a csótányok, akkor már nem olyan hatásos az eljárás. Viszont ha a permetezéses eljárást alkalmazzuk, akkor nem okoz problémát ha más táplálék is jelen van, tehát így is hatékony, viszont ami kellemetlenséget okoz az a velejáró pakolás és néha kellemetlen vegyszer szag.

Tégla burkolat,Téli gumi, akkumulátor, autóalkatrész, szőnyegtisztítás

autó akkumulátor és téli gumi szőnyegtisztítás blog szőnyegtisztítás árak autóalkatrész és akkumulátor, téli gumi téli gumi és akkumulátor autóalkatrész, téli gumi webshop és akkumulátor a kárpittisztítás fontossága autóalkatrész webáruház és webshop téli gumi és akkumulátor, motorolaj antik tégla burkolat Téli gumi, akkumulátor, autóalkatrész, szőnyegtisztítás, tégla burkolat

 

Alkalmazható- e együtt a két módszer?

Igen alkalmazható azonos időben, de nem azonos felületen. Ezt úgy kell érteni, hogy például lakáson belül más- más helységben alkalmazzuk a két különböző eljárást, mivel a gél pöttyök vonzzák a rovarokat, és miután elfogyasztották a gél pöttyöket táplálékként annak hatására pusztulnak el. Ezzel ellentétesen a permetszer pedig távol tartja őket, tehát a két módszer, mondhatni, hogy üti egymást, mivel más eljáráson alapul a hatásfoka.

Minden megrendelés esetében, miután felmértük a helyszínt, egyeztetünk, hogy mely módszer alkalmazása a legmegfelelőbb és a leghatékonyabb annak érdekében, hogy ügyfelünk elégedett legyen.

Miért van az, hogy a csótányirtók 3 havonta jönnek kihelyezni a gél pöttyöket, még sincs eredményessége?

Sajnos vannak a szakma ezen területén is olyanok, akik nem megfelelően végzik a munkájukat, köszönhető ez annak, hogy sok esetben nagy a piaci verseny, és az ha egy lakásba teszem azt 3 darab gél pötty kerül kihelyezésre sajnos még nem hatékony eljárás, sőt mondhatni, hogy a megelőzés kategóriáját sem érinti.

Minden esetbe fontos, hogy megbízható és kellő referenciával szolgáló szakembert bízzunk meg a csótányirtással. A zselés módszer hatékonysága a négyzetméternek megfelelő kellő mennyiségű gél kijuttatásán is múlik, mely általában 1 gél pötty/m2. De ha, a fertőzöttség súlyosabb, akkor szükséges a dózis megemelése.

ágyi poloska irtás és csótányirtás budapest

Milyen veszélyei vannak a csótányirtás folyamatainak?

Az irtás során használt vegyszerek szigorú szabályozási folyamaton esnek át. A csótány irtásra használt vegyszerek hatóanyagai melegvérűekre nem ártalmasak!

Azonban permetezéses eljárás után szükséges, a szellőztetés, azoknak az edényeknek a megtisztítása melyek érintkeztek a permetszerrel, ezzel ellentétben a gél pöttyök kihelyezése után nem szükséges semmiféle tisztítás, vagy szellőztetés, mivel nincs kipárolgás.

Mennyire hatékony eljárás a gélezéses irtási módszer?

A gélezéses technika mikéntje abban rejlik, hogy azt a csótányok ételként fogyasztják el, és ennek következtében elpusztulnak, tehát gyomorméregként fejti ki hatását. Az elhullott tetemet, táplálékként a többi csótány szintén elfogyasztja, ezáltal további pusztulás következik be, ezt nevezzük dominó effektusnak. A gélezéses eljárás lényege tulajdonképpen ez, mely nagyon hatékony és a megrendelő számára kényelmes eljárás, köszönhetően annak, hogy nem jár macerával az alkalmazása, nincs pakolás szellőztetés, stb. De sajnos vannak olyan súlyos esetek, amikor nagy a fertőzöttség, vagy más táplálék forrás is jelen van, akkor ez a módszer csak kiegészítő eljárás lehet. Éppen ezért az esetek többségében csak megfelelően tisztán tartott lakásban, helységben alkalmazható.