Szőnyegtisztítás módszerek különböző anyagú szőnyegeknél

Kukorica szőnyegtisztítás

 

Szőnyegtisztítást megelőző feladatok: rendszeresen porszívózzunk a szőnyeg értékének megóvása valamint az egészséges szobai levegő miatt. Az új kukorica rost szálú szőnyegek a folteltávolítás területén kimagasló tulajdonsággal bírnak, így tisztításuk könnyű. Lehetőség szerint a foltokat azonnal távolítsuk el, kerüljük a szőnyeg dörzsölését, mert ezzel csak azt érjük el, hogy a szennyeződést mélyen, a szálak közé préseljük.

Ajánlott szőnyegtisztítási javaslat:

 

A legtöbb foltot egyszerűen meleg víz segítségével el távolíthatjuk a szőnyegről szőnyegtisztítás során. A nedves szennyeződésfoltokat nedvszívó anyaggal, például fehér pamut vagy mikroszálas textillel itassuk fel. Ne dörzsöljük. A foltot kívülről befelé haladva töröljük ki. A szennyeződést folyamatosan itassuk fel.
Szakszerű folteltávolításért érdemes tisztítóba vinni a szőnyeget!

Szintetikus szőnyeg (viszkóz, akril, poliamid (PL), poliészter (PES))

ÓVJUK a szőnyeget közvetlen napfénytől, a nehéz bútorok által okozott sérülésektől, valamint az ajtó koptató és gyűrő hatásától. Az egyenletes fakulás érdelében, tisztítás után a szőnyeget érdemes megfordítva visszahelyezni.

A szállítás, tárolás mindig ráncmentesen, feltekercselve történjen és soha ne hajtogassunk. A folt eltávolításának sikere abban rejlik, milyen hamar tudjuk eltávolítani azt, a folt keletkezésétől számítva.
Tisztítás előtt a darabos szennyeződést és a felületen lévő folyadékot el kell távolítani. A folt eltávolításához tiszta, puha, lehetőleg fehér rongyot használjon, mellyel először a foltot itassa fel!

Ajánlott szőnyegtisztítási módszer:

Belfry group építőipari cég betonvas, betonipari gépek, Automotive services Alexandria, Papír, Írószer, Irodaszer, digitális marketing

Belfry cég mechanic alexandria click here The ba digitális marketing Belfry sz Belfry Group digitális marketing Imimpex Befry cégtár Belfry Linkedin Biztonságtechnika the belfry Belfry wiki Belfry group építőipari cég, Automotive services Alexandria, Papír, Írószer, Irodaszer, digitális marketing

Papír, Írószer, Irodaszer, Iskola és Hobby, Bútor, Üzemeltetés, Irodatechnika, Biztonságtechnika, Laptop

mobile telefon, laptop Papír Irodaszer Iskola és Hobby Bútor Üzemeltetés Irodatechnika Biztonságtechnika laptopok online marketingPapír, Írószer, Irodaszer, Iskola és Hobby, Bútor, Üzemeltetés, Irodatechnika, Biztonságtechnika és Laptop

Online marketing ügynökség, használt autó, Goose down, kisteherautó bérlés fiat ducato, asztali futó, tégla, szépségszalon

Online marketing ügynökség és használt autó karpittisztítás budapest plasztikaisebeszet goose down szépségszalon and goose down asztali futó fűtésszerelő használt autó goose down comforter Budapest árak, goose down comforter Autóalkatrész, Goose down, kisteherautó bérlés fiat ducato, autóalkatrész, asztali futó, tégla, szépségszalon 1.

Papír, Írószer, Irodaszer, Iskola és Hobby, Bútor, Üzemeltetés, Irodatechnika, Biztonságtechnika, Laptop

Szálirányú porszívózással könnyen eltávolíthatjuk a napi szennyeződést. A háztartási foltok is egyszerűen vízzel, ronggyal felitathatóak. Erőteljesebb szennyeződéseknél ajánlatos szőnyegtisztító hab, vagy por. A szőnyeg általános tisztítását tetszőleges fokozatban, porszívózással végezzük. Ha először használunk folttisztítót, mindig teszteljük le, egy kisebb, nem látható részen!

Szakszerű folteltávolításért érdemes tisztítóba vinni a szőnyeget! 

Torontáli szőnyeg

A szőnyeget óvjuk a nedves felületektől, padlótól és falfelülettől. Óvjuk az erős napfénytől, a molyoktól, és a nehéz bútorok által okozott sérülésektől. Szőnyeg nem érintkezhet nedves felülettel például nyirkos nedves padlóra, falfelületre nem szabad helyezni. Ajánlatos a szőnyeget időnként átfordítani ha erős napfény éri, hogy mindkét oldala egyenletesen kopjon.

Ajánlott tisztítása:

Gyapjú szőnyeg esetén a száraz port porszívózással lehet bármilyen sűrűséggel elvégezni. Száraz textíliát használjunk a makacs, porszívózással el nem távolítható szennyeződések ellen.
Dörzsölésre szőnyeg felülete filcesedhet, ezért csak fehér textíliával nyomkodva itassuk fel a folyadékot majd hajszárítóval hideg fokozaton szárítsuk fel. Folteltávolító első használatakor végezzünk tesztet a szőnyeg egy kisebb, nem látható részén!
Szakszerű folteltávolításért érdemes tisztítóba vinni a szőnyeget!