Milyen autófóliák és különböző design felületek léteznek napjainkban

Milyen autófóliák és különböző design felületek léteznek napjainkban

 

Életünk első autója, nem feltétlen olyan, amilyet elsőre megálmodtunk magunknak, hiszen ilyenkor általában abból gazdálkodunk amink van, és a pénztárcánk szab határt. Ez viszont nem jelenti azt, hogy utólag nem csinosítgathatjuk, csiszolhatjuk hasonlóvá választott autónkat, mint amilyet szerettünk volna eredetileg.

Az utóbbit sokszor nehezebb kivitelezni, mint amikor a számunkra tökéletest megvesszük, és csak be kell ülnünk vezetni. A mai fiatal korosztály szereti a kiválasztott autóját saját ízlésviláguk szerint formálni, ami már megközelíti az álomautó kategóriáját, ám akármennyire azt gondolnánk, ez nem mindig költségkímélő megoldás.

autofoliazas.jpeg

Hiába az öröm, hogy sikerült ez viszonylag olcsó kocsihoz hozzájutni, ha állandóan csak a hibákat keressük benne, és mindig azt keressük, hol lehet még tökéletesebbé tenni. Ha új autót vásárolunk, akkor a legelső és legszembetűnőbb hiba a karosszéria sérülése szokott előfordulni. Sok embert irritál ha az karcos, meg van kopva, a fényezés nem eredeti, de szerencsére erre ma már számtalan megoldás létezik.

Teljesen újjá és széppé tudjuk varázsolni választott autónkat, így jó érzéssel tölt el minket, ha legközelebb beleülünk. Tudunk vele büszkélkedni a munkatársak, családtagok és barátaink előtt. Ha valaki arra adja fejét, hogy teljesen átalakítja saját ízlésére autóját, sok mindent változtatnia kell. Ilyenkor az a legpraktikusabb, ha a dolgokat sorra vesszük, és fokozatosan alakítgatjuk át a kívánt részeket.

Vadonatúj felnik

A többség általában felniket cserél, hiszen ebből ma már rengeteg színű, fajtájú létezik a pacon, és minél fényesebbet, színesebbet akarnak. Valami olyat szeretnének ami egyedi, és kitűnik a többi közül. Ez manapság a fiataloknál figyelhető meg, hisz ők is valami trendi felnit szeretnének autójukra. Gyakran szembe jön velünk a nagyon feltűnő, már már giccses első felni. Rengetegen képesek a határokat széles körben feszegetni, a kérdés csak az, hol is van a határ. Ma már nem meglepő az, hogy mindenféle stílusban léteznek kiegészítők, egészen a színestől a fémes jellegű mintákon át, az ízlésünknek közeli vagy távoli stílusban találunk felnit.

Sötét ablakok

Szintén a fiatalok körében nagyon népszerű, akik szerint vagány ha sötétített az ablak. Ez a diplomatáknál egy alapfelszereltség, a biztonság jelképe, az másnál tuningnak számít, és plusz design elem. Sokak szemében extrának számít, ha sötétített ablakú autóban látnak mást vezetni.

Ez nem csak esztétikailag látványos dolog, hanem például nyáron a meleggel szemben praktikus is. Azt ne várjuk el, hogy meg tudjuk spórolni a légkondicionálót az autóból, de ennek ellenére is nagyon hasznos lehet a sötétített ablak. Azok számára kifejezetten, akiket zavar vezetés közben az erős napfény. Nyáron ez különösen fontos, de minden évszakban időszerű lehet, tehát nem csak szép, de hasznos is.

Autófólia, esztétika

Az autófóliázás az egyik extra amivel lehet még az autó kinézetén tuningolni. Leginkább a taxisoktól ismerhetjük ezt, hiszen számukra ez már kötelező, ha ilyen vállalkozásba kezdenek, hogy fóliáztatnak. Aki csak stílust szeretne változtatni, annak is rengeteg lehetősége van, ugyanúgy mint a felnik tekintetében. A mai modern technikának köszönhetően bármilyen autót átváltoztathatunk ízlésünknek megfelelően. Autófóliázással akár a kocsi színén, mintáján vagy fényességén változtathatunk, ahogy nekünk megfelel. Egy sofőrnek fontos, hogyan néz ki az autója, így ha szeretnénk változtatni, bátran kísérletezzünk, hiszen erre ma nagyon sok lehetőség van.