2020. sze 17.

Duguláselhárítás és vízvezetékek megértése

írta: Online marketing 101
Duguláselhárítás és vízvezetékek megértése

Duguláselhárítás

Tippek, hasznos információk a vízvezetékek megismeréséhez és szereléséhez.

 

A mosdó, zuhanytálca és a kád duguláselhárítása rendkívül fontos. Hiszen, ha használhatatlanok ezek a szaniterek, az nagymértékben megnehezíti a fürdőszoba használatát. Ez a helyiség az, ahol a reggelek indulnak, vagy itt töltődünk fel egy nehéz nap után. De mi a helyzet, ha nem folyik le a víz, a mosdóból, a kádból, vagy ha a zuhanytálca adja meg magát? Legtöbben először házilagos megoldásokat próbálnak ki, mert mindenki tart a magas kiadásoktól.

Tény azonban, hogy egyes helyzetekben nélkülözhetetlen a profi segítsége. Győződj meg, hogy tényleg profi-e az a profi. A probléma legjobb megoldásának a módja egy engedéllyel rendelkező vízvezeték szerelő, aki bevizsgálja, pontosan beméri és orvosolja a problémát, akár azonnal.

Míg a kádban vagy a zuhanyzóban ritkábban fordul elő dugulás, addig a mosdó esetében gyakori probléma. Mielőtt azonban itt azonnal nekiesnénk a pumpálásnak vagy vegyi anyagokat öntenénk a rendszerbe, érdemes megnéznünk és szétszerelnünk a szifont, majd szakszerűen a tömítésekre ügyelve összeszerelni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy gond szokott lenni a szifonban rekedt hajszál kupac, szőr, fültisztító pálcika, mosószerdarabok. Ha megtörtént a szifon kitisztítása, jöhetnek a háztartásban megtalálható duguláselhárítás terén már bizonyított alapanyagok. Mint pld szódabikarbóna.

Ha ezen tippekkel sem rendeződik a probléma akkor marad a szakember gyors beavatkozása. A vízvezetékszerelőnek soha ne adj előre pénzt (előfordulhat, hogy anyagot, vagy bármi eszközt kell beszereznie, de az csak némi előleget jelent), a teljes összeget akkor fizesd ki, ha a munkát elvégezte és a problémát orvosolta a legjobb tudása szerint.

Szivárgó cső.

Van egy szivárgó cső? 

Sok esetben te magad is megjavíthatod, a vízvezeték szerelő költsége nélkül, igen egyszerűen, egy csőkulcs használatával. Ha a szivárgás egy sérült csőszakaszból származik, megpróbálhatod megjavítani egy javító készlettel. Ez a megoldás gyors segítséget nyújt és egyszerű a használata.  Persze ellenőrizd azt is, hogy a csövek ne legyenek nedvesek. Mert akkor a javító használata mit sem ér.

Figyeld a mosogatógép és a mosógép tömlőit. Ha a berendezés nem képes leereszteni a szennyvizet, nem fog vizet felvenni. A tömlők nem lehetnek megtörve vagy eltömődve. Ellenőrizd, és szükség esetén szüntesd meg az eltömődést vagy cseréld ki őket, a tömlők is idővel elöregednek.

Néhány dolgot jól átgondoltan, te magad is meg tudsz csinálni, csak sajátítsd el jól az alapokat.

Cleaning lady

 

 

Szólj hozzá

duguláselhárítás vízvezetékek