2020. okt 05.

Könyvajánló: Harry Potter és az elátkozott gyermek.

írta: Online marketing 101
Könyvajánló: Harry Potter és az elátkozott gyermek.

Könyvajánló: Harry Potter és az elátkozott gyermek.

Azok, akik a Harry Potter sorozaton nőttek fel, most örülhetnek, hiszen megjelent J. K. Rowling legújabb könyve, a Harry Potter és az elátkozott gyermek.

A könyv formátuma nem a megszokott több száz oldalas regény, hanem dráma - azaz a néhány hete már színházban játszott színdarab szövegkönyve - ezért néhány óra alatt ki is olvasható. Nekem hiányzik a regények által nyújtott olvasási élmény, ez a műfaj sokkal tömörebb, szinte csak párbeszédet olvashatunk. Ez azonban azok számára, akik szeretnek egy könyvet minél hamarabb befejezni, kifejezetten előnyös is lehet. Természetesen elindultak a találgatások, hogy vajon később megjelenik-e majd regényként is, vagy csak filmet forgatnak belőle, erről azonban nincsenek még hivatalos információk.

Maga a történet nagyon jól lett kitalálva, a cselekmény időrendben az utolsó Harry Potter könyv után következik, így nem nyúl bele a korábbi eseményekbe, nem kavar fel elvarratlan szálakat, hanem logikailag teljesen beleillik a sorozatba. Nem véletlen, hogy az előrendelések száma rekordot döntött, a megjelenés napján pedig hosszú sorok kígyóztak a könyvesboltok előtt. Az eladók egyenesen a könyvesboltok védőszentjeként említették Rowlingot, hiszen nyomtatott könyv rég keltett már ekkora érdeklődést. Azok, akik szerették a korábbi Harry Potter könyveket és filmeket, bizonyára élvezni fogják ezt a történetet is, érdemes elolvasni.

Szólj hozzá

könyvajánló