2020. okt 15.

A 10 legjobb elektromos autó

írta: Online marketing 101
A 10 legjobb elektromos autó

A 10 legjobb elektromos autó

Összeállítottuk az itthon is kapható elektromos autók tízes listáját

Az Európában kapható teljesen elektromos autók tízes listájába összeszedtük azokat a modelleket, melyek alternatívát jelenthetnek a benzin- vagy dízel meghajtású járművek helyett. A lista összeállításánál a saját tapasztalataink mellett nagyban támaszkodtunk a mértékadó hazai és külföldi szakportálok tesztjeire, valamint a felhasználók által közreadott véleményekre.

Az információk alapján az a trend látszik kirajzolódni, hogy a teljesen elektromos autók tekintetében főként azok az autók tudnak az élvonalba kerülni, melyek eleve elektromos autónak lettek tervezve és építve. Listánkban is főként ilyen modellek kerültek és csak néhány modell tudott a legjobbak közé kerülni azokból az elektromos autókból, melyeknek van hagyományos meghajtású vagy hibrid verziója is.

10: NISSAN LEAF

A második generációs Nissan Leaf megfelelő hatótávval (típustól függően akár 270 és 385 km) és háromféle töltési móddal rendelkezik. Így már azok számára is elgondolkodtató választás, aki eddig féltek a teljesen elektromos autó vélt vagy valós kötöttségeitől.

Az új Nissan Leaf nem nyújt kiemelkedően sportos vezetési élményt vagy különleges luxust. Ez az autó egy kiváló ár/érték aránnyal rendelkező jó minőségű és jól vezethető elektromos autó.

9: TESLA MODEL X

A Tesla harmadik modellje már 4 és fél éve kapható és mindmáig a legjobb választás azok számára, akik teljesen elektromos SUV-ot vagy inkább családi autót szeretnének. A 400 km feletti hatótávval rendelkező Model X sokkal játékosabb és izgalmasabb tágas belső térrel rendelkezik mint ahogy azt külsőre gondolnánk. A technikai megoldásai pedig igen kifinomultak.

A korábbi összeszerelési minőségi problémák kiküszöbölésével és a kedvezőbb ár képzéssel a Tesla megfelelő helyre tudta pozícionálni a Model X autót. Nem olcsó, de nem is egy hagyományos SUV, hanem egy minden igényt kiszolgáló családi autó.

8: HYUNDAI IONIQ ELECTRIC

Az itthon kevésbé ismert elektromos autó modell, a Hyundai Ioniq Electric, a megbízhatósága és a kiváló ár/érték aránya miatt került fel listánkra. A koreai gyártó ugyanis egy kiválóan megkonstruált és jó minőségben gyártott autót kínál 250 km-es hatótávval úgy, hogy a teljesen jó felszereltséggel is már 10 millió forint alatti áron elérhető.

A hibrid meghajtással is kapható Ioniq Electric a tesztek alapján és a vásárlók visszajelzései szerint is minőségi elektromos autó. Sokan vezethetőségben, megbízhatóságban és minőségben az etalonnak számító Toyota Prius fölé helyezik, még úgy is, hogy a Ioniq Electric belső terének anyaghasználatát sok kritika érte.

7: RENAULT ZOE

A francia gyártó városi kisautója akár 395 km-es hatótávjával azok számára lehet jó választás, akik legfőképp a városi közlekedésre keresnek teljesen elektromos autót. A Renault Zoé egy stílusos kisautó, mely a belső tér ügyes kihasználása miatt belül meglepően tágas.

Az Európában értékesített városi autókból szinte mindne ötödik Renault Zoe. És a rendkívüli népszerűségnek oka van. Remek formája, minősége és a kedvező ár képzésé miatt szeretik ezt a modellt. Várhatóan közeljövőben megjelenő konkurensei (Peugeot e-208, Opel e-Corsa) mellett is lesz helye az elektromos autó palettán.

6: BMW I3

Ha prémim és kisautó és elektromos, akkor BMW i3, ezt nehéz vitatni. Az átlagos napi városi használat mellett elérhető 260 km-es hatótávolság több mint elég. A design, az anyaghasználat és az összeszerelés minősége pedig prémium szintű.

A kiváló menetdinamikai tulajdonságok mellé pedig megkapjuk a BMW által fejlesztett intelligens technológiákat. Az ára is ennek megfelelő, hiszen egy prémium autóról van szó. Jó hír viszont, hogy a BMW i3 Value Edition állami támogatással már-már a kedvező árkategória.

5: AUDI E-TRON

Míg a Tesla X-re inkább érdemes úgy tekinteni mint egy érdekes-izgalmas családi autóra, az Audi e-tron egy ízig vérig elektromos SUV. A német gyártó célja nem egy különlegesség vagy egy mindent elhomályosító radikális autó elkészítése volt. Az Audi a hagyományos SUV vásárlók számára nyújt egy kompromisszumok nélküli átlépést az elektromos autózásba.

A megszokott Audi minőség és technológia teljesen elektromos hajtással, akár 445 km-es hatótávval és olyan menetdinamikai tulajdonságokkal, hogy bátran el lehet vele hagyni az aszfaltozott utakat. Mindezt a kategóriájában nem kimagaslóan magas áron.

4: HYUNDAI KONA ELECTRIC

Remek formatervű, kiváló minőségű és teljesen elektromos városi mini terepjáró, 449 km-es hatótávval 9 millió forintért? Ezt érdemes átgondolni.

A Hyundai Kona Electric ezt nyújtja. A koreai gyártó semmit nem bízott a véletlenre. Az autó kinézete, a felszereltség és az alkalmazott technológiák már-már a prémium szegmensbe pozícionálják ezt az igazán tágas és jó vezetési élményt nyújtó elektromos autót.

3: TESLA MODEL S

Mi lehet a titka a Tesla gyártónak, hogy a 2012-ben megjelent modellje még most is felfér a legjobb három elektromos autó képzeletbeli dobogójára? Talán az, hogy nemcsak a választékot bővítették a modellen belül, hanem a már megvásárolt autók szoftveres frissítésével az utakon futó autókat is a sportautók élvonalában tudják tartani.

Tesla Model S egy mérföldkő az autógyártás történetében, mert felnyitotta a nagy gyártók szemét és elindított egy folyamatot, mely az elektromos autózás irányába mozdítja a világot. A Model S technológiai megoldásai és a mindent elsöprő vezetési élmény mostanra kiváló összeszerelési minőséggel is párosulnak. Aki sportautóra vágyik és elektromos meghajtásban gondolkodik akár 610 km-es hatótávval, annak ez a modell a megfelelő.

2: JAGUAR I-PACE

A brit autógyár egy luxusautó megalkotásával tette le a névjegyét az elektromos autó szegmensben. Egy olyan autóval, ami nem cáfol rá a márkához kapcsolódó elvárásokra. A technikai megoldások rendkívül kifinomultak és az autóban ülők megkapják mindazt, amit egy Jaguártól elvárhatnak. Egy intelligens ötszemélyes sportautó, luxuskivitelben és 480 km-es hatótávval.

A Jaguar I-Pace kényelmes, csendes és tágas. És ezek a tulajdonágok egyre fontosabbá válnak az autózók körében. De közben rendkívül sportos is és olyan vezetési élményt nyújt, ami mindenkit meggyőz arról: ez egy kiváló elektromos autó.

1: TESLA MODEL 3

A Tesla sikere megdöbbentő, a céget már-már egy kultusz övezi. Pedig a termelési nehézségek és a hosszú várólista akár el is tántoríthatná a vásárlókat. De az igazság az, hogy a Tesla Model 3 egy igazán jó prémium kategóriás elektromos autó.

Bár a modellpalettán belül a Model 3 a legolcsóbb, még mindig 52 ezer eurós árkategóriáról beszélünk. Azonban ezért az árért a leginnovatívabb felsőkategóriás autót kapjuk. A benne lévő technológiai újítások, a friss műszaki tartalom, a menetdinamika, a vezetési élmény és az 560 km-es hatótáv magukért beszélnek. Ehhez jönnek még a kiemelt vezetéskönnyítő megoldások és a folyamatos szoftveres frissítések.

Van ennél gyorsabb elektromos autó? Van ennél nagyobb vezetési élményt adó autó? Van ennél szebb autó? Bizonyára mindegyik kérdésre lehet igen a válasz. De összességében jelenleg az elérhető kategóriában a Tesla Model 3 a legjobb elektromos autó.

Szólj hozzá

elektromosautó