Legyen biztonságban ezekkel a nagy otthoni biztonsági tippekkel.

Legyen biztonságban ezekkel a nagy otthoni biztonsági tippekkel.

 

Otthonának biztonságban tartása ijesztő feladat lehet, ha nincs alapvető ismerete arról, hogy mi lehetséges, és hogyan kérhet segítséget a témához. A téma némi tanulmányozása gyakorlatilag minden háztulajdonos számára elengedhetetlen. Olvasson tovább, hogy megszerezze az otthoni biztonsági igények kielégítéséhez szükséges információkat.

 

A biztonsági cég kiválasztásakor a legjobb, ha olyan jó céget talál, amelyiknek helyi irodája van az Ön területén. Ez azt jelenti, hogy az esetleges incidenseket gyorsan kezelik, és általában sokkal jobb ügyfélszolgálatot is biztosít. Nézze meg, hogy mi áll rendelkezésre az Ön területén.

 

Kint tartja a kutyáját az udvaron, ha elmegy otthonról? Lehet, hogy a háziállata tökéletes lehet arra, hogy elrejtse az otthonához tartozó pótkulcsot. Rögzítse a kulcsot a kutya nyakörvére, Ha kutyája nem szereti az idegeneket, még jobb.

 

Tartsa tisztán az otthona melletti közvetlen területet a bokroktól, hogy a betörők számára ne legyenek rejtekhelyek. Bár szép lehet, ha az ablakok alatt és a háza oldala mentén bokrok és díszbokrok vannak, ezek tökéletes búvóhelyek a betörni szándékozók számára. Tartsa tisztán ezeket a potenciális problémás helyeket, különösen az ablakok előtt és körül.

 

Győződjön meg róla, hogy a családban mindenki ismeri a telefonban található vészhelyzeti számokat. Emellett programozza be ezeket úgy, hogy csak egy gombnyomással lehessen tárcsázni őket. Ez lehetővé teszi, hogy mindenki gyorsan a rendelkezésére álljon, ha valami baj történik.

 

Ne tüntesse fel teljes nevét a telefonkönyvben vagy a postaládáján. Ez sok információt adhat az esetleges betörőknek Önről, és lehetővé teszi számukra, hogy sokkal könnyebben betörjenek otthonába. Ehelyett csak a vezetéknevét és esetleg a keresztneve kezdőbetűjét tüntesse fel, ez sokkal biztonságosabb.

 

A betört ablakok miatt a hideg bejuthat a házába. Ami még rosszabb, ez egy nyílt meghívás a betörők számára, hogy behatoljanak az otthonába. Tehát, ha valamelyik ablaka betört, mindenképpen azonnal javíttassa meg. Ugyanez vonatkozik a törött bejárati ajtókra, hátsó ajtókra és garázsajtókra is.

Világítsa meg az udvarát. Nincs szükség őrült fényes reflektorokra ahhoz, hogy távol tartsa a tolvajokat. Mindössze néhány tisztességes általános megvilágításra van szüksége, ami egy kicsit kevésbé teszi vonzóvá ingatlanát a bűnözők számára, mint a sokkal több fedezéket nyújtó otthonok. Akár időzített lámpákat is használhat, hogy megtakarítsa a teljes villanyszámlát, miközben segít megőrizni a biztonságát.

 

Ne végezzen olyan tereprendezést, amely eltakarja otthona bejáratait. Bár lehet, hogy jó ötletnek tartja, ha hatalmas rózsabokrot ültet a nappali ablaka elé, ez egy tolvajnak búvóhelyet ad, amíg kitalálja, hogyan juthat be az otthonába.

 

Ha az otthoni biztonsági rendszere gyakran működésbe lép, mert hibás, vagy véletlenül maga indította be, azonnal javítsa ki a problémát. Az otthoni biztonsági rendszer az egyik legjobb módja a betörések megelőzésének, de a szomszédok nem fognak tudomást venni róla, ha sokszor hallják, hogy kikapcsol.

 

Soha ne hagyjon cetlit az ajtaján a futároknak vagy a szervizeseknek, mivel ez egy nagy jel, ami azt hirdeti, hogy nincs otthon. Ehelyett hívja fel a céget, és közölje velük, bármi is az, amit el kell mondania nekik. Az, hogy ne rabolják ki az otthonát, megéri a plusz erőfeszítést.

 

Az otthon alapos biztosítása nem olyan egyszerű dolog, mint sokan gondolják. Az otthoni biztonságnak vannak olyan technikai vonatkozásai, amelyek nem mindig nyilvánvalóak a kezdők számára. Szerencsére most, hogy áttekintette a fenti fogalmakat és információkat, készen kell állnia arra, hogy továbblépjen, az otthonát és tulajdonát biztonságban tartsa a károktól.