Kövesd ezeket a fantasztikus tippeket, hogy megváltoztasd az életed!

Kövesd ezeket a fantasztikus tippeket, hogy megváltoztasd az életed!

 

Mi más a személyes fejlődés, mint az élet élvezete? Minden tehetség vagy készség, amit kifejlesztesz, gazdagítja az életedet. Először is, jön az izgalom, ha megtanulsz zongorázni vagy kapusnak állni a fociban. De az évek során ez elmélyül. A képességed az élet értelmének fontos részévé válik. Íme néhány tipp, amely segíthet a tehetséged fejlesztésében.

A személyes fejlődésben nincs idő a kifogásokra. Állítsd meg a kifogásokat az ajtóban, és csírájában fojtogasd a lustaságot. Egyetlen rossz mozdulat hosszú távú rossz szokáshoz vezethet, így a lustaság megelőzése, mielőtt még elkezdődne, valójában csak a jövőbeli munkát spórolja meg. A személyes fejlődés arról szól, hogy mindig a legjobb formádat hozd, ezért gyakorold azt, amit el akarsz érni.

A céljaidra és törekvéseidre építve, hogy jobb emberré válj, vagy akár új dolgokat érj el és hódíts meg, képzettnek kell maradnod, és folyamatosan bővítened kell a tudásbázisodat. Ez történhet a hagyományos formális oktatással vagy nem hagyományos módszerekkel. Az elméd és a tested stimulálásával egy lépéssel közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy azzá válj, aki lenni szeretnél.

Ahelyett, hogy neheztelést és frusztrációt táplálnál, törekedj tudatosan arra, hogy ne feledkezz meg arról, hogy a világ többi részének nem kell a személyes időbeosztásodhoz igazodnia. Ez különösen igaz a házimunkára és az irodai apró, nem sürgős feladatokra. Ha van okod hangsúlyozni az időérzékenységet, kérésed után magyarázd meg, hogy mit nyerhetsz vagy veszíthetsz azzal, ha a projektet egy adott időpontra befejezed.

Amikor személyes fejlődési célokat tűzöl ki, akkor azokat valamivel magasabbra tedd, mint ahol jól érzed magad. Az a plusz 5% azon felül, amit úgy érzed, hogy már most is képes vagy elérni, jobb emberré tesz téged. Rá fogsz jönni, milyen mélyen van benned a képességek kútja, amikor végre eléred ezt az elérhetetlennek tűnő célt.

Tartsd be a szavaidat. A személyes fejlődésben nincs rosszabb a növekedés szempontjából, mint amikor mondasz valamit, és helyette mást teszel. Ha imádkozol, ne csak a szavakat mondd ki. Gondolkodj el a jelentésükön, és kövesd őket. Ha azt mondod, hogy megteszel valamit, akkor tartsd is be. Ha kifejezel egy meggyőződést, akkor sajátítsd ki a tetteiddel.

Tedd prioritássá az idődet. Ha halogatsz valamit, amit igazán szeretnél vagy élvezed, hogy olyasmivel foglalkozhass, ami várhatott volna, a hét végére megbánással telve találhatod magad. Lehet, hogy időbe telik, amíg ezt valóban beépíted az életedbe, de örülni fogsz, hogy megtetted.

Tartsd aktívan az elmédet. Az inaktív elme a depresszió táptalaja. Egy könyv elolvasása segíthet aktívan és nyugodtan tartani az elmédet. Ügyelj arra, hogy olyan könyveket olvass, amelyek motiválóak és inspirálóak. Keresztrejtvényt is fejtegetheted vagy bármit ami pozitívan hat az elmédre.

Jobb embernek lenni könnyebb mondani, mint megtenni. Az egyik legnagyobb tipp, amit adhatok, hogy nyitott és kíváncsi elmével kell rendelkezned. Tegyél fel sok kérdést, és mindig legyél nyitott mások véleményére. Ne hagyd, hogy a saját gondolkodásmódod tönkretegye a fejlődés és a tanulás lehetőségét.

Sok csodálatos önsegítő könyv létezik, amelyek sok különböző kérdésben segíthetnek. Olvasd el egy számodra érdekesnek tűnő könyv ismertetőjét, és nézd meg, hogy mások is hasznosnak találták-e. Sok könyvhöz munkafüzet is tartozik, amely feladatokat ad, amelyeket olvasás közben végezhetsz el.

Annyi csodálatos dolgot tanulhatsz és tehetsz! Az emberi lehetőségek szinte végtelenek. Reméljük, hogy ezek a tippek új ötleteket adnak, és új lendületet adnak tehetséged kibontakoztatásához. Az idő az egyetlen korlát, ha már egyszer elhatároztad a teljes képességeid megvalósítása felé vezető utat.

 

Billentyűzet, egér egérpad, Színes másolópapírok, Irodai papíráru, Naptárak

 

1. Billentyűzet

2. Egér egérpad

3. szines másolópapírok

4. irodai papiráru

5. naptárak

 

billentyűzet, egér egérpad, színes másolópapírok, irodai papíráru, naptárak